Selecteer een pagina

Passie

Vrienden van NLTennis: topnetwerk, tennis stimuleren en tennisplezier!

”Vrienden

”Rolf

Tennis Nederland cheap nba jerseys heeft veel verbeterpotentieel, het staat er naar cheap mlb jerseys mijn idee niet goed voor. Over de gehele breedte, vanaf jeugd tot recreant tot topsport. Het ledenaantal loopt terug, vooral de jeugdleden dalen schrikbarend en Nederland levert relatief weinig topspelers af. Aan de softe kant, is er veel onrust, geklaag, loopt het verenigingsleven terug en neemt de gezelligheid af en verzakelijkt de wholesale nba jerseys sport.

Naar mijn idee is de kern van het probleem een softe, een cultuur/sfeer/uitstralings probleem dat doorwerkt naar de harde kant van tennis (bv aantal leden, aantal Stylizacja topspelers etc.). In plaats van de harde kant te gaan forceren door met veel kracht meer leden te gaan werven of Seniorentennis een topsportcentrum te gaan oprichten moet je beginnen bij de bron, een cultuur verandering en alles in beginsel hieraan ophangen, zoals beleid, projecten etc.

Om het te structuren en te focussen beperk ik me tot 2 kernthema’s met betrekking tot de gewenste cultuur verandering.

1. Wat ik vandaag de dag zie is verzakelijkte en afstandelijke sfeer op clubs, toernooien, competitie en tennisscholen. Een paar voorbeelden my site.
Vroeger kwam Digitaal je als jeugdlid op woensdagmiddag op de club, speelde je de hele middag met iedereen die er was, stond er een aardige dame die je ranja gaf. Nu, als de jeugd al afspreekt, is het met een bekend persoon, voor een bepaalde tijd en afstandelijk ten opzichte van de tennis gezelligheidsbeleving.
Ook bij toernooien en competitie zie ik bv door Ludwikowice de invoering van het resultaatgerichte zakelijke DSS bijna meer opgaven dan er mensen theoretisch geblesseerd kunnen zijn. Op de baan sportief je best doen, daarna met elkaar lunchen of een biertje doen lijkt meer en meer te verdwijnen.
Laatste voorbeeld, als een nieuw lid zich aanmeldt, is zijn eerste en enige contact moment een tennisles. Geen andere momenten worden aangeboden, met gelijkgestemden, uitleg etc. Het is een heel zakelijk product dat je koopt, namelijk het recht op een les. Zo krijg je geen band met niets, club, tennis, tennisvrienden etc
Als je het mensen naar hun zin 1986 wil maken moet je meer bieden dan de kale mogelijkheid op het spel. De tennisclub moet why? weer de huiskamer worden waar je gezelligheid, binding en enthousiasme kan vinden. Dit vindt iedereen leuk, spelers, bestuur, pachters en met name ook vrijwilligers. Zij zijn cruciaal in de omschakeling. Maak van de tennismomenten weer huiskamermomenten, lever meer dan de kale tennisdienst.

2. Waar is de passie voor de sport gebleven, de fascinatie voor de bal. Weer een paar voorbeelden
Als ik nu naar de lessen van tennisscholen kijk, lijkt het meer een tennisles fabriek dan gedreven door liefde voor de sport. Mensen die les krijgen, komen 55 minuten, gaan weer, doen hun ding, maar meer dan dit wordt vaak niet geboden. Napraten over tennis, samen tennis kijken, een tenniskamp organiseren, met ways zijn allen naar een toernooi, allemaal meer uitzonderingen dan regel. Niet echt een cheap jerseys voedingsbodem om goede spelers op te leiden of je tennisklant te binden.
De clubtrainer is ook aan het verdwijnen, de man die iedereen kent, tennist ademt en inspireert. Passie moet worden overgedragen, en gaat moeilijker met iemand die paar uurtjes op dit park en dan weer naar een ander park rijdt, om zijn eigen efficiëntie te vergroten.
Ik geloof er sterk in dat als je mensen ergens enthousiast voor wil maken, of goed in wil maken, moet je hem motiveren in wat hij wil en waar hij heen wil, publishing veel minder in wat hij moet doen. Zonder passie en wil, haak je op een gegeven moment af, hoe goed je trainingsschema’s en technische tennis analyses ook zijn. 【TV出演情報】竹の四季さん De tennisleraren en scholen en ook weer vrijwilligers hebben hier een centrale rol in te spelen.

En nu:
Veranderingen komen niet door een stuk tekst op papier te schrijven of zelfs niet door die 100 keer in grote en kleine zalen te gaan roepen tegen de tenniswereld. Echte verandering komt pas, als we vanaf morgen dingen echt concreet anders gaan doen. En dit proces begint bij de top, de KNLTB, de bondscoach, de opleiders van trainers, clubbestuur. Zij moeten hier achter gaan staan en heel transparant zelf aangeven Spelersfonds dat ze gaan veranderen in deze richting.

Een visie is de leidraad, hier is waar alles mee start. Dit betekent, als je echt wil veranderen, dat alles in het teken moet staan van Ladispoli deze visie, top down. Dus bv door de hele projectenlijst heengaan, als er projecten zijn die aan bovenstaande niets of weinig bijdragen, het liefst schrappen en concentreren op diegenen die het wel doen.

De crux in de omzetting is concrete veranderingen die iedereen kan zien, en bij de start het liefst ook een aantal spraakmakende symbolische zodat heel wholesale mlb jerseys tennis Nederland kan merken, het is menens.

Vb voor concrete acties/ veranderingen (voorbeelden om een idee te geven, kunnen totaal andere zijn)
Huiskamer gevoel:
DSS systeem wordt afgeschaft, nieuwe opzet, veel meer gericht op fun tezamen met prestatie
Club bestuur op bezoek bij wholesale jerseys Clubbestuur waar al een huiskamer gevoel aanwezig is
Elk nieuw lid, komt gelijk in een team op de club terecht met gelijkgestemden, of hij nu wedstrijden speelt of niet. Kan ook een sociaal team zijn

Passie veranderen:
Jan Siemerink/ Paul Haarhuis roept 1 keer per 2 weken een aantal tennistrainers/talenten bij elkaar met als doel over zijn eigen passie voor het spel te praten. 20/25 sessies per jaar
De tennistrainersopleiding krijgt een aparte module voor passie overbrengen
Tennissers kunnen hun favoriete trainer qua motivatie aangeven, diegene met de meeste fans wint een reis cheap nba jerseys naar Wimbledon, helden en voorbeelden creëren

N.b. Mijn mening is een persoonlijke en niet Webb gebaseerd op onderzoek, gewoon zoals ik tennis nu waarneem door de nog steeds vele uren die ik op de banen ben, tennis kijk en veel tennismensen die ik spreek.